Wat te doen bij bevroren waterleidingen?

Bevroren kraan leiding
blogs

De wintermaanden kunnen grote gevolgen hebben voor de staat van het leidingnetwerk in uw woning. Als gevolg van de grondvorst kunnen deze leidingen bevroren raken, waardoor u het risico loopt dat ze knappen. Bij het bevriezen van de leidingen zet het water in de leidingen uit. Dit maakt dat de druk op de leidingen steeds groter zal worden. Op het moment dat de druk te groot is, zal de leiding knappen. Hoewel u dit in eerste instantie niet merkt, resulteert dit in de lente in vervelende lekkages. In dit artikel vertellen we u meer over het herstellen van bevroren waterleidingen. Ook geeft onze loodgieter in Hillegom u enkele tips om het bevriezen van de leidingen te voorkomen.

Oplossen van bevroren waterleidingen

Wanneer u merkt dat de waterleidingen naar uw buitenkranen bevroren zijn geraakt, kunt u deze zelf ontdooien. Dit doet u door doeken op te warmen en deze om de bevroren leidingen te binden. Op deze manier zal het water in de leidingen heel geleidelijk ontdooien. Het is vanzelfsprekend belangrijk om de warme doeken regelmatig te vervangen. In het begin zal de warmte al snel uit de doeken trekken.

Een alternatief voor het oplossen van bevroren waterleidingen is het gebruik van teiltjes met heet water. Door teilen met kokend water onder de leidingen te zetten, zal het bevroren water in de leidingen ontdooien. Dit komt door de hitte die vanuit de teiltjes naar de leidingen trekt.

Voorkom een bevriezing van leidingen

Nog beter dan het oplossen van bevroren leidingen is het voorkomen hiervan. Zorg er bijvoorbeeld altijd voor dat u de waterleidingen naar uw buitenkranen afsluit. Het stilstaande water in deze leidingen bevriest eenvoudig. Enkel wanneer u de buitenkranen regelmatig gebruikt, is het afsluiten van de leidingen overbodig. Mocht u het lastig vinden om de leidingen zelf af te sluiten, dan kunt u uw buren vragen om te helpen. Ook kunt onze loodgieter inschakelen om de leidingen voor u af te sluiten. Houd er rekening mee dat het afsluiten van de leidingen alleen niet voldoende is. Laat de kranen rond uw woning nog enige tijd openstaan.

Tip: sluit de leidingen al aan het eind van de herfst af. Zo loopt u geen enkel risico!

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Call Now Button