Tips om doucheputje ontstoppen

Doucheputje verstopt Hillegom
blogs

Iedereen zal het wel herkennen. Je wilt lekker ontspannen onder de douche, tot plots het water tot aan je enkels staat. Je staat met je voeten in het vieze zeepwater. Kan dat nu niet anders? Uiteraard wel! We geven hieronder enkele tips om het doucheputje te ontstoppen. Uiteraard is het beter om te zorgen dat het putje helemaal niet meer verstopt raakt, maar helaas blijkt dat toch niet altijd mogelijk. Gelukkig hoeft het helemaal niet zo vies te zijn of veel geld te kosten om het doucheputje weer te ontstoppen. Precies daarom geven we hieronder enkele tips om het probleem zelf aan te pakken.

De eenvoudigste manier

De meest gemakkelijke manier om een doucheputje te ontstoppen is door met een schroevendraaien het putdeksel op te lichten. Nu kun je zien wat voor rommel er allemaal dwars zit en ervoor zorgt dat het water niet goed door kan stromen. Haal deze rommel met een schroevendraaier uit het putje. Het is belangrijk dat je dit niet direct weer door laat spoelen; dan komt de verstopping namelijk gewoon weer terug. Gooi de rommel daarom direct in de vuilnisbak. Eventueel kun je het in een zakje laten landen, en vervolgens het zakje weggooien. Je hoeft dan zelf de rommel niet aan te raken. Wanneer dit klaar is kun je het putje verder schoonmaken met bijvoorbeeld de hulp van een oude afwasborstel. Vervolgens zou het water weer goed door moeten lopen.

Diepere verstoppingen

Wanneer er daadwerkelijk een object is doorgespoeld wat eigenlijk niet door de afvoer had mogen gaan, bijvoorbeeld een washand, dan kun je het beste een professional langs laten komen. Wanneer je zelf met allerhande gereedschappen aan de gang gaat, loop je kans dat je de verstopping juist verergert door het object verder de afvoer in te stoppen. Wanneer er daadwerkelijk iets in de afvoer zit, zul je dat echt moeten verwijderen en dat kan geen enkel ontstoppingsmiddel voor je doen. Het object kun je in dat geval het beste door iemand laten weghalen.

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Call Now Button