Afvoerputje aanleggen in de tuin

Afvoerput
blogs

Er kunnen verschillende redenen zijn om een afvoerputje aan te laten leggen in uw tuin. Zo kan het voorkomen dat er regelmatig een flinke plas water op uw oprit of terras blijft staan. Dit komt doorgaans doordat het water vrij moeizaam wegstroomt tussen uw tegels. Het aanbrengen van een lichte helling in uw terras kan hier de oplossing voor vormen. Op deze manier stroomt het water immers weg naar uw tuin. Bij een oprit is dit lastiger, omdat de oprit vaak niet direct aan uw tuin grenst. Door gebruik te maken van een afvoerputje voorkomt u dat de oprit blank komt te staan na een regenbui.

Een afvoerputje laten plaatsen op de oprit

Het plaatsen van een afvoerputje is iets wat u het beste aan een loodgietersbedrijf over kunt laten. Loodgieters hebben doorgaans een ruime ervaring in het aanleggen van afvoerputjes, waardoor de kans op complicaties klein is. Denk bijvoorbeeld aan een afvoerputje die niet goed op de centrale afvoer aangesloten wordt, waardoor er alsnog water lekt of er een verstopping ontstaat. Het is raadzaam om het afvoerputje altijd af te sluiten met een deksel, waarin voldoende gaten zitten om het water af te voeren. De gaten mogen echter niet zo groot zijn, dat er ook restafval naar de afvoer wordt gevoerd.

Tip: laat de afvoer eens per twee of drie jaar preventief doorspuiten door onze loodgieter. Zo weet u zeker dat beginnende verstoppingen al in een vroeg stadium kunnen worden opgelost. Denk bijvoorbeeld aan bladeren die in de afvoer glijden en op de bodem van de afvoer blijven liggen. Deze bladeren kunnen niet meer worden meegevoerd, waarmee een beginnende verstopping ontstaan is.

Zelf een afvoerputje in de tuin aanleggen

Mocht u het afvoerputje in de tuin aan willen leggen zonder hulp van een loodgieter, dan heeft u verschillende mogelijkheden. Mogelijk sluit uw tuin aan op een slootje of een kanaal, waar u het water heen kunt voeren. Dit doet u door een afvoerpijp in uw tuin aan te leggen, die van het putje naar de sloot loopt. Zo hoeft u deze niet op de centrale riolering aan te sluiten, wat deze klus een stuk makkelijker maakt.

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Call Now Button