Energie besparen met de cv-ketel

blogs

Wilt u aan het eind van de maand meer geld overhouden? In dat geval kan het verlagen van uw energieverbruik het overwegen waard zijn. Er zijn verschillende manieren om uw energieverbruik terug te dringen. Denk aan het verlagen van de temperatuur in huis, het vervangen van enkel- voor dubbelglas, het verbeteren van de isolatie onder uw dak, enzovoorts. Ook het vervangen van de cv-ketel kan een slimme keuze zijn, als u energie wilt besparen! CV-ketels verbruiken vaak veel energie om de ruimtes in huis te verwarmen en ontwikkelen zich daarbij razendsnel. Tegenwoordig is het bijvoorbeeld steeds aantrekkelijker om voor een cv-ketel op basis van elektra in plaats van gas te kiezen, een zogenaamde warmtepomp.

Tip: laat onze loodgieter in Hillegom u meer vertellen over de voordelen die een warmtepomp u biedt ten opzichte van een traditionele cv-ketel!

Een nieuwe cv-ketel in uw woning plaatsen

Wanneer u de overstap naar een warmtepomp nog te vroeg vindt, bijvoorbeeld door de hoge geluidsproductie van deze apparaten, dan kunt u naar een ander model cv-ketel kijken. CV-ketels worden tegenwoordig steeds vaker als HR- of HR++-ketel aangeboden. ‘HR’ staat hierbij voor “hoog rendement”. Houd er rekening mee dat deze HR-ketels vaak aanzienlijk duurder zijn dan de standaardmodellen. Deze extra investering verdient u door de jaren heen terug, door het lagere energieverbruik wat een HR++-ketel met zich meebrengt. Het is niet per definitie de verstandigste keuze, om voor de duurste cv-ketel met een hoog rendement te kiezen. Soms is de isolatiewaarde van uw woning al dermate hoog, dat een extra investering in een betere cv-ketel niet rendabel zal blijken te zijn. De loodgieters van ons loodgietersbedrijf kunnen u hier meer over vertellen.

Combineer een nieuwe cv-ketel met zonnepanelen

Naast de mogelijkheid om een nieuwe cv-ketel in huis te plaatsen, kunt u deze cv-ketel ook combineren met zonnepanelen. De zonnepanelen zorgen voor het opwekken van groene stroom, waardoor uw energieverbruik afneemt. Zeker in combinatie met een HR++-ketel kan dit u veel geld besparen over meerdere jaren. Doordat zonnepanelen steeds goedkoper worden aangeboden, zijn zonnepanelen voor een groter publiek toegankelijk geworden. Onze loodgieter kan een berekening voor u maken, om te bepalen hoeveel het gebruik van zonnepanelen u op kan leveren.

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Call Now Button