Oud sanitair eruit, nieuw sanitair erin: zo doet u dat!

verstopping Hillegom
blogs

Heeft u nieuw sanitair op het oog voor in uw badkamer? Dan moet u eerst uw oude sanitair verwijderen. Dit kan echter behoorlijk lastiger zijn dan u denkt. Het is namelijk niet een kwestie van de boel slopen. Althans, niet wanneer u oud sanitair schadevrij wilt verwijderen. Toch gebeurt het nog regelmatig dat mensen voor ouderwets slopen kiezen. Geen verstandige keuze dus. Benieuwd hoe u dan oud sanitair verwijdert en nieuw sanitair plaatst? U leest het in deze tekst.

Maak gebruik van gereedschap

Oud sanitair verwijderen doet u met behulp van het juiste gereedschap. Zorg er daarom voor dat u in ieder geval de juiste sleutels, een baco en een waterpomptang heeft. Met dit gereedschap kunt u oud sanitair betrekkelijk eenvoudig verwijderen. Voordat u begint is het handig de hoofdkraan af te sluiten. Op deze manier ontstaat er geen waterschade wanneer u oud sanitair loskoppelt van de waterleiding. Draai na het sluiten van de hoofdkraan wel even de kranen open, zodat het water dat in de leidingen aanwezig is wegstroomt. Gelukt? Begin dan rustig met het demonteren van uw oude sanitair.

Plaats nieuw sanitair

Is het oude sanitair allemaal zorgvuldig verwijderd? Dan is er waarschijnlijk geen schade ontstaan aan uw leidingnetwerk. In dat geval kunt u zonder problemen beginnen met nieuw sanitair plaatsen. Maak ook hiervoor weer gebruik van het hierboven genoemde gereedschap. Hiermee bent u in staat sanitair op de juiste manier aan te sluiten. Bovendien voorkomt u zo de nodige problemen. Wanneer u nieuw sanitair goed op het leidingwerk aansluit, is de kans op een lekkage bijvoorbeeld klein.

Doe een beroep op een loodgieter

Lijkt het u niet verstandig om zelf oud sanitair te verwijderen en nieuw sanitair te plaatsen? Of loopt u tegen problemen aan? Doe in dat geval gewoon een beroep op een loodgieter. Hij kan zowel oud sanitair verwijderen als nieuw sanitair plaatsen. In beide gevallen bent u verzekerd van een juiste afloop. Waarom? Omdat een loodgieter dit werk dagelijks uitvoert en zo precies weet hoe hij te werk moet gaan.

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Call Now Button