Bevroren leidingen ontdooien zonder risico op waterschade

Buizensanitair Hillegom
blogs

In de winter kunt u in Nederland met bevroren leidingen te maken krijgen. Er is namelijk altijd wel een periode waarin de temperatuur een aantal dagen achter elkaar onder het vriespunt uitkomt. De leidingen binnen en buiten uw huis kunnen dan bevriezen als deze niet goed tegen de vrieskou beschermd zijn. Mocht dit een keer voorkomen dan moet u op een slimme manier de bevroren leidingen ontdooien zonder risico op waterschade. Het bevroren water zal namelijk uitzetten en dit kan ervoor zorgen dat er scheurtjes in de leiding ontstaan. Op het moment dat het water ontdooit en weer vloeibaar wordt dan zullen op deze plekken lekkages ontstaan met waterschade als gevolg.

Ontdooien in drie simpele stappen

Als u het risico op waterschade wilt voorkomen, dan is het belangrijk om eerst de hoofdkraan dicht te draaien voordat u met het ontdooien van de bevroren leidingen begint. Dit zorgt ervoor dat wanneer er scheurtjes in de leiding zijn ontstaan, dat hier geen grote hoeveelheid water uitstroomt nadat de doorgang weer vrij is. De volgende stap is ervoor zorgen dat de temperatuur rondom de leidingen stijgt. Hierdoor komt het bevroren water weer boven het vriespunt en zal het ijs gaan smelten. U kunt dit doel onder andere verwezenlijken door een elektrische kachel op het bevroren deel van de leiding te richten of door doeken met warm water hier omheen te wikkelen. De laatste stap is de hoofdkraan weer opendraaien na het ontdooien en goed de waterleidingen controleren op lekkages.

Loodgieter leidingen laten repareren

Mocht u ergens op de leidingen een lekkage aantreffen, dan moet deze uiteraard gerepareerd worden. Zelfs de meest kleine lekkages kunnen namelijk op den duur voor grote waterschade zorgen. Een paar druppels kunnen onschuldig lijken, maar zijn dit absoluut niet als het water langzaam de bouwmaterialen van uw woning onherstelbare schade toebrengen. Bij het waarnemen van een lekkage na het ontdooien, moet u daarom een loodgieter inschakelen om de leidingen voor u te repareren. Vaak kan een kleine lekkage nog plaatselijk gerepareerd worden en is het niet nodig om de hele leiding te vervangen.

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Call Now Button