Klaar voor de winter met deze handige tips

Klaar voor de winter
blogs

Tijdens de wintermaanden is de kans op complicaties aan loodgieterselementen binnen uw woning relatief groot. Denk bij loodgieterselementen aan uw afvoer onder sanitaire voorzieningen, de cv-ketel binnen uw woning en de leidingen richting uw buitenkranen. Veel mensen weten niet welke voorbereidingen zij moeten treffen om de kans op complicaties aan deze elementen te minimaliseren. In dit artikel geven we u enkele handige tips! Onze loodgieter helpt u graag bij het treffen van de nodige voorbereidingen voor de wintermaanden.

Voorkom een vervelende cv-ketelstoring

In de winter zult u de verwarming dagelijks aan hebben staan. U moet er immers niet aan denken dat u een lange dag in een koude woning door moet komen! Het kan echter voorkomen dat de cv-ketel het gedurende de winter begeeft, als u deze in de periode voor de winter niet heeft laten onderhouden. Onze loodgieters staan voor u klaar om onderhoud aan uw cv-ketel uit te voeren. Bij het onderhouden van de cv-ketel lopen we deze na op een beginnende slijtage of beschadigingen aan de onderdelen van de cv-ketel. Waar nodig zullen we de beschadigde onderdelen voor u vervangen.

Een verstopping in de afvoer voorkomen

Ook is de kans op verstoppingen in de afvoer gedurende de winter relatief groot. Dit is het gevolg van de herfstperiode, waarin de bladeren van bomen in de regenpijp terecht kunnen komen. Eenmaal in de afvoer blijft het blad op de bodem liggen, waar de bladeren het begin van een verstopping vormen. Door de afvoer door te laten spuiten door onze ervaren loodgieter, kunt u de kans op een serieuze verstopping minimaliseren.

Tip: laat een bladvanger over uw regenpijpen plaatsen, om het merendeel van het blad buiten de afvoer te kunnen houden. Dit verkleint de kans op een nare verstopping!

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Call Now Button