Vieze geur uit de gootsteen. Wat doe je ertegen?

verstopping Hillegom
blogs

Heeft u met een vieze geur rond uw gootsteen of afvoer te maken? In dat geval is de kans groot, dat u last heeft van een verstopping in uw gootsteen. Een gootsteenverstopping resulteert niet alleen in een nare stank. Ook kan een verstopte gootsteen het onmogelijk maken om nog gebruik te maken van uw kranen. Het water zal steeds moeizamer wegstromen, waardoor de gootsteen uiteindelijk overstroomt. U voorkomt een dergelijke situatie door de gootsteen regelmatig preventief te (laten) ontstoppen. Wanneer het preventief ontstoppen van de gootsteen te laat is, kunt u de verstopping door onze loodgieters laten verhelpen.

Verstopte gootsteen laten ontstoppen

Een verstopte gootsteen laten ontstoppen kan op verschillende manieren. Onze loodgieters kunnen de afvoer onder een hoge druk voor u doorspuiten. Hierbij wordt het restafval naar de centrale riolering geleid. Een alternatief is het gebruik van een klein vegertje of haakje, waarmee het vastgekoekte restafval kan worden losgemaakt. Door de afvoer vervolgens goed door te laten spoelen, zal de verstopping verholpen worden.

Vaak is een gootsteenverstopping het gevolg van etensresten of haren, die in de afvoer terechtgekomen zijn. Dergelijke vormen van restafval zakken naar de bodem, waar ze het begin van een verstopping vormen. Het water wat door de afvoer stroomt is niet krachtig genoeg om het restafval op de bodem van de afvoer mee te nemen naar de centrale riolering. De ophoping van restafval zal steeds groter worden.

Zelf een afvoerverstopping oplossen

Naast de mogelijkheid om onze loodgieters in te schakelen voor het verhelpen van een gootsteen- of afvoerverstopping, kunt u deze zelf ook proberen op te lossen. Maak bijvoorbeeld gebruik van een ontstoppingsmiddel uit de super- of bouwmarkt. Onder meer HG heeft verschillende ontstoppingsmiddelen op de markt gebracht. Houd er rekening mee dat deze ontstoppingsmiddelen erg krachtig kunnen zijn. Dit kan schade aan uw afvoer veroorzaken.

Een goed alternatief is het gebruik van soda. Laat het soda enige tijd intrekken en spoel de afvoer vervolgens met heet water door. Mocht de verstopping niet direct verholpen zijn, dan kunt u dit proces een aantal keer herhalen om de verstopte gootsteen te ontstoppen.

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Call Now Button