Levensgevaarlijke Nefit cv-ketels: is mijn cv-ketel wel veilig?

cv-ketel Loodgieter hillegom
blogs

RTL Nieuws bracht onlangs opvallend nieuws naar buiten over Nefit cv-ketels, die in de periode van 2006 tot 2009 geproduceerd zijn. Het gaat hierbij in het bijzonder om het model uit de Nefit Topline-serie. Nefit zelf heeft inmiddels aangekondigd een onderzoek in te stellen naar deze modellen. Eerder kregen producten uit deze serie ook al te maken met problemen. Zo zouden de warmtewisselaars bij dit model veel snelle defect raken dan verwacht zou mogen worden van de cv-ketels. Hoewel dit geen directe gevaren met zich meebracht, is het voor consumenten erg vervelend. Zij krijgen met een nieuwe werkende verwarming te maken en betalen hoge onderhoudskosten voor het herstel hiervan.

Mensen stellen onze loodgieters regelmatig de vraag of hun cv-ketel wel veilig is. Wanneer uw cv-ketel in de periode na 2009 of voor 2006 geproduceerd is, kunt u deze zonder zorgen blijven gebruiken. Mocht uw ketel in de periode van 2006 tot 2009 geproduceerd zijn, dan dient u extra alert te zijn. Het kan verstandig zijn om uw cv-ketel een paar keer extra te laten controleren.

Mogelijke gevaren bij de Nefit Topline cv-ketels

Volgens een onderzoek dat in opdracht van RTL door twee experts is uitgevoerd, lopen consumenten een verhoogd risico op brand en een koolmonoxidevergiftiging bij deze gevaarlijke cv-ketels. Net als bij de eerdere problemen van de modellen uit de Topline-serie, ligt het probleem ook in dit geval bij de warmtewisselaar van de cv-ketel. Als gevolg van een vervorming door hitte kan er rookgas en koolmonoxide uit de cv-ketel ontsnappen. Het koolmonoxide wat hierbij vrijkomt kan u een duf gevoel geven, wat niet direct te verklaren valt door intensieve activiteiten gedurende de dag. Uiteindelijk kunt u verstikken doordat u in slaap valt.

Tip: hang een koolmonoxidemelder in de ruimte met uw Nefit cv-ketel op. Zo wordt u tijdig gewaarschuwd als de hoeveelheid koolmonoxide in huis te groot wordt.

Oplossing voor de gevaarlijke cv-ketels

Nefit heeft direct een oplossing aan consumenten met een model uit de Topline-serie uit de periode 2006-2009 aangeboden. Zo kunnen consumenten het kapotte onderdeel kosteloos laten vervangen, of een nieuwe Nefit cv-ketel aanschaffen voor de helft van de prijs. Naar schatting zijn er zo’n 128.000 van dit model cv-ketels verkocht aan Nederlandse woningbezitters. Het kan meer dan de moeite waard zijn om ook uw eigen cv-ketel te controleren.

Onze loodgieters kunnen uw cv-ketel nakijken op slijtage aan onderdelen. Waar nodig kunnen we de versleten onderdelen direct voor u vervangen! Het is raadzaam om zeker eens per twee jaar preventief onderhoud uit te laten voeren aan uw cv-ketel. Ook als deze niet van Nefit is.

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Call Now Button