Stappenplan: zelf uw verstopping verhelpen

Zelf riool ontstoppen
blogs

Bij een verstopping willen mensen natuurlijk snel van dit probleem af zijn, maar het komt geregeld voor dat mensen niet weten hoe zij moeten handelen bij een verstopte afvoer. Zij besluiten daarom maar een loodgieter in te schakelen. Het inschakelen van een loodgieter kost geld en bovendien zijn veel verstoppingen prima zelf te verhelpen. Weet u niet hoe u een verstopte afvoer zelf moet ontstoppen? Volg dan het volgende stappenplan en u bent binnen de kortste keren van uw verstopping verlost.

Stap 1: Gebruik een ontstopper

De makkelijkste manier om een verstopping te verhelpen is met behulp van een ontstopper. Veel mensen hebben dit voorwerp gewoon in hun woning. Is dit bij u niet het geval? Leen er dan bijvoorbeeld een van de buren of u kunt er desnoods eentje kopen. Plaats de zuignap van de ontstopper volledig over de afvoer heen en pomp vervolgens een paar keer stevig op en neer. Pomp niet te hard, want dan bestaat de kans dat de verstopping verder in de afvoer schiet. De rommel die naar boven komt, dient u handmatig te verwijderen.

Stap 2: Gebruik een ontstoppingsveer

Lukt het niet om de verstopping te verhelpen met een ontstopper? Dan kunt u het proberen met een ontstoppingsveer. Dit voorwerp is in vrijwel iedere bouwmarkt te koop. Breng de veer voorzichtig aan in de afvoer via het putje. Dit doet u door een draaiende beweging te maken. Ga wel voorzichtig te werk, want anders kan uw afvoer beschadigd raken.

Stap 3: Ontstoppingsmiddel

Heeft u ook met een ontstoppingsveer geen succes? Giet dan eens wat ontstoppingsmiddel in uw afvoer. Dit kunt u kopen in de winkel, maar het is ook zelf te maken met behulp van azijn en baksoda. Giet het middeltje in uw afvoer, laat het een nachtje inweken en spoel de afvoer vervolgens met water door. Wanneer de verstopping nog steeds niet weg is, doet u er goed aan een loodgieter in te schakelen. Hij kan uw afvoer ontstoppen met behulp van speciaal gereedschap of ervoor kiezen om uw complete afvoer door te spuiten, zodat alle rommel verdwijnt en de verstopping dus ook weg is.

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Call Now Button