Plaatsingsinstructie voor en koolmonoxidemelder

Koolmonoxide melder loodgieter Hillegom
blogs

Het plaatsen van een koolmonoxidemelder is geen lastige klus. Desondanks moet u bij het plaatsen van de melder rekening houden met een aantal punten. Zo moet de CO-melder op een bepaalde hoogte bevestigd worden en is het verstandig om hem in de buurt van het verbrandingsapparaat te plaatsen.

Instructies koolmonoxidemelder aandachtig doorlezen

Een koolmonoxidemelder kan levens redden, maar dan moet hij wel op de juiste manier geïnstalleerd zijn. Bij de aanschaf van een CO-melder wordt ook vrijwel altijd een instructie meegeleverd. In deze instructie staat precies vermeld hoe u een koolmonoxidemelder moet installeren en waar u deze het beste kunt plaatsen. Verder staat er op welke hoogt u de melder moet plaatsen voor een juiste alarmering.

Verschillende melders

Er zijn verschillende soorten koolmonoxidemelders op de markt, maar over het algemeen werken ze nagenoeg allemaal hetzelfde. Bij een verhoogde concentratie koolmonoxide gaat er namelijk een alarm af. Toch zijn er verschillende bevestigingsmogelijkheden voor een CO-melder. Zo kan het zijn dat de koolmonoxidemelder die u heeft aangeschaft moet bevestigen met schroeven. Tegenwoordig zijn er echter ook melders op de markt die met behulp van een magneetstrip te bevestigen zijn. Hierbij plaatst u een magneetschijfje op de muur of het plafond, waar u vervolgens de melder aan ophangt. Op deze manier is het plaatsen van een koolmonoxidemelder een fluitje van een cent en bent u ook nog eens goed beschermd tegen een koolmonoxidevergiftiging.

Komt u er niet uit? Aarzel niet en schakel de loodgieter in Hillegom in.

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Call Now Button