Wat mag u wel en niet door de gootsteen spoelen?

Loodgieter Hillegom
blogs

Voordat u bepaalde vloeistoffen door uw gootsteen of toilet spoelt is het belangrijk om uit te zoeken of dit wel is toegestaan. Bepaalde stoffen kunnen schadelijk zijn voor de centrale riolering of waterzuiveringsinstallaties. De rioolzuivering zal zo harder moeten werken om het water te zuiveren, waardoor de kosten voor de rioolzuivering op termijn zouden kunnen toenemen. Daarbij kan uw afvoer verstopt raken als u bijvoorbeeld een te grote hoeveelheid restafval in de afvoer terecht laat komen. Bij een verstopping kunt u onze loodgieters inschakelen voor het doorspuiten van de afvoer. Hierbij zal het restafval op de bodem van de afvoer naar de centrale riolering worden gespoeld.

Stoffen die u niet door de gootsteen mag spoelen

Een van de stoffen waarover vaak onduidelijk ontstaat is oud olie en frituurvet. Het is niet toegestaan om deze stoffen door een toilet of gootsteen te spoelen. U doet er verstandig aan om het oude olie in een plastic fles op te vangen en dit los in te leveren bij een milieustraat. Ook is het niet toegestaan om stoffen als verf, terpentine, zoutzuur en soortgelijke chemicaliën door de gootsteen te laten spoelen. Dergelijke stoffen kunt u net als het oude frituurvet inleveren bij de milieustraat van uw gemeente.

Verstopping van uw afvoer voorkomen

Om een verstopping van de afvoer tegen te gaan is het allereerst belangrijk om te begrijpen dat u de afvoer niet als een afvalbak kunt gebruiken. Vloeibare etensresten mag u door de afvoer laten stromen, maar kunt u zoals reeds beschreven ook in een oude verpakking opvangen en weggooien. Bepaalde stoffen kunnen stollen, waardoor het lastiger wordt om dit naar de centrale riolering te laten stromen. Door gebruik te maken van een zeefje in uw gootsteen in de keuken voorkomt u dat vaste etensresten in de afvoer stromen.

Tip: laat uw afvoer zeker eens per twee of drie jaar preventief doorspuiten! Zo worden beginnende verstoppingen tijdig voor u opgelost door onze loodgieters.

Waarom kiest u voor ons?

Wij gebruiken hoogwaardige materialen
Altijd bereikbaar, ook voor spoed
Transparante service en goed advies
Professionele inbraakpreventie

Lees ook eens:

Call Now Button