Verstoppingen

Wat u moet doen bij verstoppingen in Hillegom

verstopping HillegomHet is erg lastig als uw afvoer is verstopt geraakt en het water niet goed weg wil spoelen. Er kunnen nare luchtjes ontstaan door het vuil en het water dat niet of langzaam wegspoelt. In sommige gevallen is het mogelijk om de verstopping zelf op te lossen met een gootsteenontstopper of een chemisch middeltje, maar in de meeste gevallen is het verstandig om een loodgieter naar de afvoer te laten kijken. Heeft u last van verstoppingen in Hillegom en wilt u een professionele loodgieter naar de afvoer laten kijken? U kunt onze loodgieters bellen voor een afspraak. We komen op korte termijn bij u langs om de situatie te bekijken en het probleem op te lossen.

Verstopte afvoer, wat nu?

Een verstopping doet zich vaak voor in de keuken. De afvoer wordt vaak gebruikt, maar de diameter van deze afvoer is klein ten opzichte van de wc. Daardoor kunnen er resten blijven hangen die ervoor zorgen dat de boel verstopt raakt. Ook de vaatwasser kan de boosdoener zijn, omdat deze vaak is aangesloten op de afvoer van de gootsteen. Als het water langzaam wegloopt, kunt u de volgende stappen proberen:

  1. Verwijder resten uit de gootsteen.
  2. U kunt proberen om de gootsteen te ontstoppen met een gootsteenontstopper.
  3. Een ontstoppingsmiddel kan wel eens helpen om het water goed door te laten lopen. Hiervoor kunt u ook baking soda en kokend water gebruiken.
  4. Als het water helemaal niet meer wegloopt is het raadzaam om een loodgieter in te schakelen. Een loodgieter kan het probleem snel lokaliseren en kan met speciaal gereedschap en veel kennis de verstopping oplossen.

Waardoor ontstaan verstoppingen in Hillegom?

Een verstopte afvoer is doorgaans het gevolg van restafval wat naar de bodem van de afvoer gezakt is. Onder restafval verstaan we onder meer etensresten die bij het afspoelen van uw borden of pannen in de afvoer terechtkomen, een overmatig gebruik van toiletpapier, bladeren die bij de regenpijp de afvoer in kunnen stromen, enzovoorts. Wanneer het restafval eenmaal op de bodem van de afvoer ligt is het voor het vocht binnen de afvoer niet langer mogelijk om het restafval mee te voeren naar de centrale riolering. In zo’n geval is uw afvoer ontstoppen de enige mogelijkheid die u heeft om de verstopping te verhelpen.

Nog beter dan het verhelpen van een verstopping is het voorkomen hiervan. U voorkomt een afvoerverstopping door het restafval zo goed mogelijk buiten de afvoer te houden. Kies bijvoorbeeld voor het gebruik van een bladvanger, een zeefje in de gootsteen van uw keuken, een filter in het putje van uw douche, enzovoorts.

Bel nu onze loodgieter

Waarom kiest u voor ons?

Scherp geprijsd
24/7 bereikbaar
CV onderhoud
Een begrip in de regio

24/7 BEREIKBAAR

Met onze 24/7 service kunnen wij u altijd helpen in geval van nood!

SCHERP GEPRIJSD

Heeft u een loodgieter nodig die scherp geprijsd is? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

EEN BEGRIP IN DE REGIO!

Door onze jarenlange ervaring zijn wij uitgegroeid tot de beste loodgieter uit de regio van Hillegom!

Contact

Wij zijn altijd bereikbaar en staan voor u klaar! Bel ons direct!

Call Now Button